Dankzij Parkour wordt jouw kind helemaal fit!

Dankzij Parkour wordt jouw kind helemaal fit!

Parkour is een nieuwe campagne van het Octopusplan die kinderen stimuleert om meer te bewegen in de schoolomgeving én thuis met als uitgangspunt ‘buiten bewegen is gezond’.

De campagne Parkour stimuleert turnleerkrachten om de turnlessen buiten, in de publieke ruimte, te laten plaatsvinden met aandacht voor creatief en veilig bewegen over verschillende obstakels. Het Octopusplan, DETO (turnleerkrachten Dennis en Tom, de uitvinders van DETO turnpantoffels) en Nicolas Vanhole (Ketnet-held en bekende freerunner) bedachten hiervoor samen bewegingsoefeningen die een nieuwe, leuke invulling geven aan de turnlessen. Kinderen kunnen deze vaardigheden thuis met de ouders inoefenen via huiswerkposters en leuke filmpjes.DETO sportschoenen

Resultaat met Parkour

De voordelen? Kinderen worden op een leuke manier gestimuleerd om thuis en in hun vrije tijd met hun ouders te bewegen. Ze leren hun schoolomgeving beter kennen en krijgen een prominentere plaats in het straatbeeld. Ook voor gemeentebesturen is deze campagne een opportuniteit om meer kindvriendelijke plaatsen in de publieke ruimte te creëren die beweging stimuleren.

Het Octopusplan is een initiatief dat ernaar streeft dat zoveel mogelijk kinderen op een actieve en veilige manier naar school komen. Een school kan Octopusschool worden (in ruil voor een kleine jaarlijkse bijdrage) en ontvangt dan kwalitatieve materialen voor drie unieke campagnes (Strapdag, Flits en Parkour). Alle leerkrachten en leerlingen van een Octopusschool krijgen toegang tot het digitale leerplatform ‘Octopus Verkeersl@nd’.

Het Octopusplan ondersteunt zo de scholen om het hele jaar door op een leuke en enthousiasmerende manier te werken rond verkeer en mobiliteit. Met het label Octopusschool draagt een school mee de boodschap uit dat een duurzaam en veilig mobiliteitssysteem voor kinderen belangrijk is. Ruim 1000 scholen werden het voorbije schooljaar lid.

DETO turnpakje

DETO ondersteunt Parkour

DETO turnpantoffels bieden niet enkel steun aan de voeten tijdens het sporten, maar ondersteunen ook deze Parkour campagne. Beide turnleerkracht en uitvinder van de vernieuwende DETO turnpantoffels, is het niet onlogisch dat Dennis en Tom hun schouders zetten onder deze campagne. DETO turnpantoffels bieden verschillende voordelen tegenover traditionele turnpantoffels: de veilige velcrosluiting, een uitknipbaar hielkussentje waardoor de pantoffels twee maten lang meegaan etc. Meer informatie over DETO vind je op de website. DETO turnpantoffels zijn exclusief verkrijgbaar bij Brantano. Ontdek hier de volledige DETO collectie.

Meer info over het Octopusplan PARKOUR vind je hier.

Brantano ondersteunt deze campagne door dienst te doen als afhaalpunt.
De scholen die aangesloten zijn bij het Octopusplan ontvingen een kant-en-klaar materialenpakket. Het pakket bevat een handleiding voor de turnleerkrachten, affiches voor de scholen en kalenders met bewegingsoefeningen voor de ouders. Interesse in de Octopus campagnes? Binnenkort starten de inschrijvingen voor volgend schooljaar. Bezorg jouw schoolgegevens (naam, adres, contactpersoon en een correct e-mailadres) via info@octopusplan.be.

DETO sportschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + vijftien =