Keds blaast 100 kaarsjes uit en viert dit met het Keds Collective

Keds blaast 100 kaarsjes uit en viert dit met het Keds Collective

Keds® is een iconisch merk met elegante sneakers voor meisjes en vrouwen. Dat het merk enkel schoenen maakt voor vrouwen is geen toeval. Keds staat voor vrouwelijke empowerment en individualiteit en zet de vrouw en haar vrouwelijkheid op de eerste plaats.

Keds Collective

Ter ere van hun 100-jarige jubileum kondigt het merk Keds Collective aan, een groep inspirerende vrouwen uit de mode-, muziek-, kunst- en techniekwereld. Zij spelen elk hun eigen rol vanuit het platform ‘Ladies First Since 1916’ en presenteren in de campagne voor de Spring 2016-collectie de nieuwe items met een boodschap van vrouwelijke kracht: We’ll disarm you with our beauty, brains, and whimsical prints.


Keds was een van de eerste merken die toegankelijke en eigentijdse schoenen voor vrouwen op de markt bracht. De afgelopen 100 jaar ontving het merk veel waardering van sterke iconen zoals Audrey Hepburn, Marilyn Monroe en Yoko Ono, die allemaal op Keds sneakers liepen. Met het Keds Collective blijft het merk trouw aan zijn roots en aan moderne, creatieve en getalenteerde vrouwen.

“We zijn er ontzettend trots op dat we het nieuwe Keds Collective kunnen presenteren met ons honderdjarige bestaan. Dit is een unieke groep inspirerende vrouwen, die een belangrijke invloed hebben binnen hun vakgebieden,” vertelt Chris Lindner, de directeur van Keds®. “De vrouwen in het Keds Collective weerspiegelen de eigenheid en de dagelijkse overwinningen van vrouwen overal ter wereld die onze sneakers dragen. Ze staan voor empowerment, individualiteit en een eigen weg naar succes.”

In het Keds Collective komen geweldige creatieve onderneemsters en veelzijdige talenten samen, die beschikken over een authentieke liefde voor het merk Keds en de toewijding aan vrouwen. Actrice Allison Williams is de creatief directeur van het Collective en speelt een hoofdrol in twee korte video’s van het merk: “Woman’s Touch” en “Uncharted Territory”. De bekroonde zangeres Ciara werkt samen met het merk aan een eigen sneaker. Verder bevat de groep ook Billie Whitehouse, de oprichtster van Wearable Experiments, actrice & zangeres Soko, model Cailin Russo, blogger, actrice en stijlicoon Jamie Chung, en K-popster Krystal Jung.

Tijdloos ontwerp

Keds sneakers

Er is weinig veranderd aan het silhouet van de Keds Champion sinds de introductie in 1916, wat aantoont dat de schoen perfect combineert met de mode-ontwikkelingen van de afgelopen 100 jaar. De vetersneakers met vier veteroogjes zijn bekend om hun vrouwelijke profiel en flexibele, rubberen textuurzool. De Champion blijft tot op de dag van vandaag een onmisbaar onderdeel van elke stijlvolle garderobe. Het model is net zo tijdloos als een parelketting of een little black dress en laat zien dat klassieke stijl zich niet laat beperken tot een rage, een seizoen of een tijdperk. Ook de slip-ons van Keds zijn een schot in de roos met een elegant ontwerp en leuke glitters, streepjes of kant die jouw vrouwelijkheid benadrukken.

Keds slip-on sneakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − acht =