Wat Rode Kruisvrijwilliger zijn voor mij betekent

Wat Rode Kruisvrijwilliger zijn voor mij betekent

rode kruisBij Brantano vinden we het ontzettend belangrijk dat iedereen in Vlaanderen toegang heeft tot medische noodhulp en emotionele steun. Dagelijks zetten Rode Kruisvrijwilligers zich in voor onze samenleving. Ook onze collega Ritsa is één van die 13.000 vrijwilligers. Ze deelt graag enkele van haar meest memorabele ervaringen als vrijwilliger met ons.

 

“Elke keer opnieuw een heel fijn gevoel”

Als vrijwilliger maak ik heel wat hartverwarmende momenten mee. Mensen die na hun medische zorgen nog even bij ons langskomen om ons te bedanken, hoe groot of klein de verzorging ook was: dat geeft mij elke keer opnieuw een heel fijn gevoel.

Natuurlijk beleven we ook amusante momenten. Sportievelingen die koste wat kost verder deel willen nemen aan een sportevenement bijvoorbeeld. Zelfs met kneuzingen en nadat we hen verschillende keren afraden om nog verder te doen, blijven ze gaan. Om dan enkele minuten later opnieuw bij ons langs te komen op onze hulppost.

“Ineens begonnen de springkastelen – met daarin nog  enkele kinderen –  weg te waaien”

Het spannendste moment maakte ik mee tijdens een K-zoom kidsevent. Het was een prachtige zomerse dag en de kinderen leefden zich uit op de springkastelen. Plots begon het te regenen en stak een enorme windvlaag de kop op. De springkastelen – met daarin nog enkele kinderen – begonnen weg te waaien. Het waren bange momenten maar we slaagden erin alle kinderen terug veilig bij hun ouders te brengen. Gelukkig!

De bewonderende oogjes van kinderen tijdens onze opendeurdagen zijn trouwens ook geweldig. Nieuwsgierig nemen ze alles in zich op terwijl we uitleggen hoe we bij het Rode Kruis eerste hulp aanbieden. Echt onbetaalbaar die blikken.

“Het was een eer om tijdens de treinramp in Wetteren mensen te begeleiden en gerust te stellen”

Tot slot zal de treinramp in Wetteren mij altijd bijblijven. Het was een eer om op dat moment mensen te begeleiden en gerust te stellen. Ook al was ik op dat moment zelf ook enorm bang. Eigenlijk zijn er te veel momenten om nu allemaal op te sommen, het Rode Kruis is gewoon een enorme meerwaarde in mijn leven.

Wil jij de Rode Kruisvrijwilligers graag een duwtje in de rug geven? Steun dan nu hun eindejaarsactie. Brantano verdubbelt het bedrag dat jij vandaag nog schenkt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =