Hoe bereid je de kids voor op het nieuwe schooljaar? 3 slimme tips:

Hoe bereid je de kids voor op het nieuwe schooljaar? 3 slimme tips:

Morgen is het zover: het nieuwe schooljaar gaat van start! Vraag jij je ook af hoe je zoon- of dochterlief voorbereidt op deze spannende dag? Geen zorgen, Brantano geeft je alle nodige ‘1 september proof’ tips!

#1 Houd die kindervoetjes droog op de speelplaats

Helaas, pindakaas… Voor de eerste dag van het nieuwe schooljaar wordt al meteen regen voorspeld. Maar geen zorgen: we hebben de perfecte oplossing! Onze vrolijke enkellaarsjes voor meisjes en bottines voor jongens houden alle voetjes droog op regenachtige dagen.

Ook sneakers voor zowel jongens als meisjes zijn een slim idee. Voor kleine voetjes zijn schoenen met velcro dan weer super handig. Zo beperk je de kans dat jouw speelse kids vallen en zich pijn doen. Tikkertje, schipper mag ik overvaren, Dikke Berta… Dat betekent rennen van links naar rechts, springen, uitschuiven, en soms al eens op tenen trappen. Ja, de schoenen van je kind krijgen het hard te verduren. Zorg er daarom voor dat die jonge voeten tijdens al dat ravotten voldoende ondersteuning krijgen.

#2 Kies de juiste boekentas

Hoe ga jij met je kind naar school? Te voet, met de fiets of met de auto? Hoe dan ook mag de boekentas niet te zwaar zijn. Maak je je hier als ouder zorgen om, dan raden we je aan om een exemplaar op wieltjes te kiezen.

En herinner jij je nog hoe je zelf was? Vol goesting om die nieuwe boekentas te showen op de speelplaats? Voor jouw kinderen is dat niet anders! Meer nog, een mooie nieuwe rugzak motiveert hen om terug naar de schoolbanken te keren. Een hippe legerprint? Of liever een sportieve tas? Of mag het extra meisjesachtig? Brantano heeft het allemaal!

Extra tip: vergeet geen aparte rugzak te kopen voor sport- of zwemlessen. In ons aanbod vind je zelfs bijpassende boekentassen! Zelfs voor de allerkleinsten hebben we heel wat in petto, zoals dit snoezige exemplaar.

#3 Zorg voor de juiste benodigdheden in de klas

Wat je kinderen in de klas uit hun boekentas halen, is liefst natuurlijk even mooi als de tas zelf. Mag zeker niet ontbreken: een hippe pennenzak om al hun gerief op orde te houden, die je vult met alle benodigde toebehoren – van pen tot markeerstift en potlood met gom.

Vergeet zeker ook het kaftpapier niet. Je wilt toch niet dat je kid(s) er snel op uitgekeken zijn? We raden je dus aan om je zoon of dochter te betrekken wanneer je op ‘kaftpapierjacht’ gaat.

bts afbeelding

Meer inspiratie nodig voor al dat schoolgerief? Ontdek het volledige aanbod op onze website!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =