Met Skechers naar New York

Met Skechers naar New York

Staat een tripje naar New York al lang op jouw wishlist? Waag je kans en win een reis naar de Big Apple! Hoe? Van 4 april t.e.m. 17 april 2016 krijg je bij aankoop van een paar Skechers Memory Foam voor dames of heren bij Brantano een unieke code waarmee je kan deelnemen aan de online wedstrijd van Skechers. De prijzenpot? Een reis naar New York voor 2 personen, 60 paar Skechers en 100 Demi Lovato cd’s.

Skechers2NY

Droom alvast over je reis naar New York (of plan gewoon zelf eentje als jij niet die gelukkige winnaar bent).

PROEF VAN DE BIG APPLE!

“There is something in the New York air that makes sleep useless.” (Simone de Beauvior) In the city that never sleeps heb jij ook weinig zin om te slapen. Zoveel leuke dingen zijn er te zien en te doen! Kijk je ogen uit op Times Square, rust uit in Central Park, les je dorst in een cafeetje in Chelsea of ga shoppen van Fifth Avenue tot Soho, bezoek architecturale wonderen die je nergens anders kan spotten of geniet van het beste uitzicht van de stad.

SHOP TILL YOU DROP
New Yorkers staan bekend om hun stijlvolle, modieuze inwoners. Shop de New York look en snuif de hippe sfeer op van de gigantische winkelstraten of kleine, charmante straatjes. Nood aan een drinkpauze? Keuze te over met alle leuke bars en cafés rondom!

5th Avenue is dé beroemdste straat van New York met een overvloed aan bezienswaardigheden en winkels. Een overzicht van alle winkels vind je hier.

5th Avenue

Soho werd in de recente geschiedenis bekend om zijn vele kunstenaars en kunstgalerijen, nu is het beter bekend om zijn grote verscheidenheid aan winkels, variërend van trendy chique boutiques tot nationale en internationale winkelketens.

Chinatown & Little Italy. Kuier uren rond door de gezellige straatjes vol kruidenierwinkeltjes, vismarkten en alles wat je maar wil. Laat je verleiden door de heerlijke geuren en proef de beste dim sum of cannoli die je ooit at!

M&M’s store. Koop de meest geweldige smaken die je niet vindt in de winkel om de hoek.

De perfecte outfit om te shoppen

Beeld: s.Oliver sneakers, Bulaggi handtas

LUNCH IN THE PARK
Even bekomen van de drukte? Geniet van de rust in ’s werelds grootste stadsparken.

Central Park. Ongetwijfeld een van de bekendste parken ter wereld. Niet alleen is dit het eerste openbare park van Amerika, het is ook een van de meest bezochte met meer dan 25 miljoen gasten per jaar.

Central Park NY

City Hall Park. Omringd door eeuwenoude majestueuze regeringsgebouwen die dateren uit 1812, biedt dit park een broodnodige groene plek in de bruisende binnenstad. Elke middag tijdens het lunchuur komt dit park tot leven. Dan komen degene die werken in de buurt hier om te ontspannen, te eten en vooral te genieten in de zon op de grasvelden.

The High Line. In 2009 is er in New York een uniek park ontstaan: The High Line. Dit stadspark is ontstaan door een oude bovengrondse spoorlijn – die buiten gebruik geraakt was – om te bouwen tot een uniek stadspark. Je wandelt er tussen het groen met uitzicht over de straten van New York. Eentje om te zien als je New York bezoekt!

Bryant Park. Winterschaatsen op de vijver, zomerfilms op het gras, eindeloze bijeenkomsten aan de tafels … Dit park heeft haar doel niet gemist als centraal gelegen park in Manhattan. Slechts enkele straten verwijderd van de bekende 5th Avenue.

NY parkoutfit

Beeld: P.I.U.R.E. slip-onsBulaggi handtas

WHEN IN NEW YORK … MUST SEES!

Het Vrijheidsbeeld. Het Vrijheidsbeeld staat symbool voor de vrijheid en geldt als een teken van verwelkoming van iedereen: terugkerende Amerikanen, immigranten en natuurlijk ook gasten. De kroon en het voetstuk van het Vrijheidsbeeld is open voor het publiek – wel op tijd reserveren!

Vrijheidsbeeld

General Electric building. (570 Lexington Avenue) Art Deco at its best. Deze historische wolkenkrabber is een van de vele die samen het landschap van New York vormen. Een bezoekje waard als je houdt van architecturale pareltjes!

Times Square. Times Square is een belangrijk commercieel kruispunt in Midtown Manhattan, New York City, op de kruising van Broadway en 7th Avenue. Lichtrijk omringd door reclame en billboards, kijk je er je ogen uit.

Times Square NY

Empire State Building. Het wereldberoemde Empire State Building is gelegen in het centrum van Midtown Manhattan. Op de 86ste en 102e verdieping is een uitkijkpunt waar je een onvergetelijk 360 ° uitzicht krijgt op New York City en daarbuiten.

Skechers dames

“I go to Paris, I go to London, I go to Rome, and I always say, there’s no place like New York. It’s the most exciting city in the world.” Robert De Niro

Beeld: Skechers sneakers

MUSEUMWALHALLA
Goed nieuws voor liefhebbers van musea: New York is een echt museumwalhalla!

Solomon R. Guggenheim Museum. Het Guggenheim museum bevindt zich in een indrukwekkend staaltje architectuur ontworpen door Frank Lloyd Wright. De cilindrische bouw, wijder bovenaan dan onderaan, maakt dit gebouw al zijn bezoekje waard. Het kunstmuseum toont de steeds groter wordende collectie van Impressionisme, Post-Impressionisme, vroeg Moderne en hedendaagse kunst.

9/11 Memorial and Museum. Dit museum fungeert als de belangrijkste kennisbank van het land betreffende de implicaties van de gebeurtenissen op 9/11. Ze documenteerden de impact van deze gebeurtenissen en verkennen de continue significantie ervan.

9-11 MUSEUM NY

Whitney Museum of American Art. Dit museum richt zich op de 20ste– en 21ste-eeuwse Amerikaanse kunst. De permanente collectie bestaat uit meer dan 21.000 schilderijen, sculpturen, tekeningen, prenten, foto’s, films, video’s en kunstvoorwerpen van nieuwe media door meer dan 3.000 kunstenaars.

The Neue Gallerie. In een topinterieur kan je je vergapen aan hun fantastische vaste collectie met o.a. Klimt, Kokoschka, Wiener Werkstätte en Bauhaus.

 

MUSIC WAS MY FIRST LOVE
Broadway is natuurlijk dé place to be voor geweldige muzikale voorstellingen. Een goedkoper alternatief vind je in het Lincoln Center. In dit centrum huizen The Metropolitan Opera, The New York City Ballet, The New York Philarmonic Orchestra en verschillende andere podiumkunst-bedrijven.

Music in NY

 

Ideale trolleys voor jouw citytrip

 

Witte trolley zwarte trolley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =