Stijlvol op dikketruiendag

Stijlvol op dikketruiendag

Vandaag, maandag 15 februari 2016, is het voor de 12e maal dikketruiendag. We draaien de verwarming een graadje lager en duffelen ons extra dik in. Maar waarvoor staat dikketruiendag eigenlijk en hoe is deze dag ontstaan? 11 jaar geleden, op 16 februari 2005, is het Kyotoverdrag in werking getreden. Op die bewuste woensdag gaven leerkrachten en leerlingen van 470 Vlaamse en Brusselse scholen een signaal om het Kyotoverdrag ernstig te nemen. Ze zetten de verwarming minstens een graad lager en trokken extra warme kleren aan om de dag symbolisch in de verf te zetten.

Sindsdien herinnert Dikketruiendag iedereen jaarlijks aan de afspraken van het belangrijke Kyoto-verdrag: ook in Vlaanderen moeten we de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Door een aantal eenvoudige acties kan iedereen energie besparen en de CO2-uitstoot laten dalen. En ons warm induffelen, dat is best leuk met mooie spulletjes!

OP SCHOOL/ OP HET WERK

Een warme sjaal doet hetzelfde werk als een dikke trui. Sla hem rond je nek of drapeer hem over je schouders en trotseer dat graadje minder.
Sjaals

Foto van links naar rechts: Sjaal heren dames meisjes jongens

Het vrouwelijke geslacht staat erom bekend snel koude voetjes te krijgen. Gelukkig zijn er warme enkellaarsjes om ze warm te houden in stijl! Met deze enkellaarsjes van Olivier Strelli zie je trouwens meteen van wie jouw dochter haar gevoel voor mode geërfd heeft.

Enkellaarsjes Olivier Strelli

Foto boven naar onder: enkellaarsjes Olivier Strelli dames meisjes

THUIS

Ook thuis zetten we de verwarming vandaag een tikkeltje lager. Met leuke pantoffels zoals deze wordt het superknus in de zetel!

Pantoffels

Foto van links naar rechts en boven naar onder: pantoffels heren dames meisjes jongens

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =