Wat zeggen jouw schoenen over je persoonlijkheid?

Wat zeggen jouw schoenen over je persoonlijkheid?

Elk karaktertype heeft zo zijn bepaalde kenmerken. Maar wist je dat je aan de hand van iemands schoenen ook een en ander te weten komt over zijn of haar persoonlijkheid? Hieronder vertelt Brantano wat een schoentype prijsgeeft over die ene persoon zijn of haar karakter.

#1 Comfortabele schoenen staan voor praktisch en recht voor de raap

Geloof jij dat schoenen in de eerste plaats een praktisch nut moeten vervullen? En dat vooral een comfortabel gevoel centraal staat? Dan ben jij een pragmatisch persoon die steeds zegt waar het op staat. Je houdt van duidelijkheid en een no-nonsense aanpak. Eerlijkheid is een waarde die je hoog in het vaandel draagt, en dat zie je terug in jouw casual schoeisel!

Voor praktische dames: vrouwen die duidelijkheid nodig hebben, willen dikwijls een casual gevoel van kop tot teen. Moet het nog gezegd dat sneakers onmisbaar zijn in hun garderobe? Denk maar aan de klassiekers van Converse, of een paar stevige sportschoenen zoals die van Nike.

Voor no-nonsense heren: mannen die een beetje een flapuit zijn, appreciëren meestal het comfort van sport- en velcroschoenen. Geen wonder dat ze schoenen zoals die van Cebo of de exemplaren van Nike verkiezen!

#2 Subtiel in stijl betekent nauwkeurig en plichtsbewust

Subtiel in stijl, dat is helemaal jouw ding. Dat zie je niet alleen aan je schoenen, maar ook in je karakter. Je werkt graag de dingen af in alle nauwkeurigheid, omdat je nu eenmaal plichtsbewust van aard bent. Daarom ben je gek op klassevolle schoenen met subtiele afwerkingen. Zolang het maar niet té opvallend is.

Voor stijlvolle dames: vrouwen zoals jij gaan steevast voor mooie, soms extra meisjesachtige schoenen met aandacht voor details. De schoenen van s.Oliver zijn daar een fraai voorbeeld van, al moeten bijvoorbeeld de geklede pumps van Tamaris daar niet voor onderdoen.

Voor nauwkeurige heren: als er één ding is waar nauwkeurige, stijlvolle mannen steeds voor bezwijken, dan zijn het veterschoenen. Zeker als er een fijnzinnig element in is verwerkt, zoals bij deze Kickers of onze Mustang-schoenen.

#3 Kleurrijk en tierlantijntjes staan gelijk aan een extraverte losbol

Hoe uitbundiger, hoe liever – of zo denkt de extraverte losbol er toch over. Jouw smaak van schoenen vertegenwoordigt helemaal je persoonlijkheid: opvallend. En liefst met zoveel mogelijk kleuren.

Voor uitbundige dames: als extraverte persoonlijkheid droom je compleet weg bij deze platte schoenen of de kleurrijke exemplaren, beide van Sprox. Of die enkel geschikt zijn om uit te gaan? Jij draagt ze zelfs onder een casual outfit!

Voor enthousiaste heren: gewoon is ook maar zo gewoon, nietwaar, mannen? Jij koopt niet zomaar de gewone klassiekers, wél opteer je voor gevestigde waarden in felle kleuren. Nogal wiedes dat jij deze sneakers van Adidas wel kunt smaken. Zelfs prints ga je niet uit de weg!

En jij, welke schoenen sluiten het meest aan op jouw karakter? Laat het weten op onze Facebook-pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − acht =