De 5 leukste doe-activiteiten tijdens de paasvakantie

De 5 leukste doe-activiteiten tijdens de paasvakantie

We tellen af! De paasvakantie gaat bijna van start; dat betekent erop uit trekken en leuke dingen doen! Heb je nog geen plannen of zoek je leuke doe-activiteiten om je samen met de kids uit te leven? Lees hieronder onze 5 tips voor de leukste activiteiten!

 

Leah & Nick Valley of Valley & Co. Events | Foto: O’Malley Photographers | https://www.crateandbarrel.com/kids-blog/easter-entertaining-tips/

#1 Paaseierenjacht

Of er nu binnen een voorraad chocolade is verstopt of heel de tuin moet worden uitgekamd, er is niets leukers dan samen op zoek gaan naar al dat lekkers!

Heb je geen tuin of plaats in huis om zelf een heuse jacht te organiseren? Verschillende steden en gemeenten organiseren hun eigen zoektochten!

En nog een voordeel: jij hoeft de eieren niet zelf te verstoppen.

 

 

#2 Kindertheaterfestival ‘Spekken’

Zijn je kids dol op theater en knutselen? Dan is het Kindertheaterfestival ‘Spekken’ in Gent helemaal iets voor jullie! Vanaf (Paas)maandag 2 april tot en met vrijdag 6 april 2018 zijn er elke dag voorstellingen (met o.a. de Gruffalo, Vos en Haas, Nijntje, Meneer Mol, Aadje Piraatje) voor kinderen, kleuters en peuters in theater Tinnenpot. Tussen de voorstellingen door wordt er volop geknutseld. Meer weten? Bekijk hier het hele programma.

Knutselen met onze monitoren op Kindertheaterfestival Spekken. #freetimevzw #kindertheater

Een bericht gedeeld door vzw Free-Time (@freetimevzw) op


#3 Luilekkerdag

Zit het weer niet zo mee, dan is er niets gezelliger dan zo’n dag officieel uit te roepen tot een Luilekkerdag! Heerlijk rondlopen in pyjama, samen onder een deken kruipen en een hele middag jullie favoriete kinderfilms kijken. Neem wat popcorn en een lekker drankje bij de hand en geniet met de kids! Tip: bouw een fort met kussens, dekens, dozen enz., dat maakt films kijken eens zo leuk.

'The 50 Films Every Child Should See Before They Turn 11' van realsimple.com | Foto: gettyimages | https://www.realsimple.com/work-life/entertainment/essential-kids-movies?xid=social-huffpost-rs


#4 Een paasboeket plukken

Nog een paasboeketje met narcissen nodig voor de paasbrunch? Van zonsopgang tot zonsondergang kan je terecht op de bloemenplukweide in Aartselaar om zelf een boeketje te plukken. Alle benodigdheden liggen er voor je klaar, betalen doe je aan het karretje op de weide.

Pluktip: Snij de narcissen af wanneer ze bloemen of knoppen nog een beetje gesloten zijn. Ze bloeien verder open in de vaas waardoor ze langer mooi blijven.

 

#5 Naar Plopsa mét korting

Een pretparkbezoek is altijd een instant succes bij kinderen! Al gedacht aan een dagje naar Plopsa? Tijdens de paasvakantie zijn er verschillende paasactiviteiten te beleven in Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt. En da’s niet alles! Van 02/04/2018 (of vanaf 29/03/2018 voor Brantano Friends leden) t.e.m. 29/04/2018 geniet je van megakortingen tot maar liefst 57% je Plopsa-tickets. Alle info en voorwaarden vind je hier.

Houten achtbaan Heidi The Ride | Foto: Plopsa | http://www.plopsalanddepanne.be/nl/attractie/heidi-the-ride

 

 

 

Foto header: Bunny Easter Eggs DIY | https://bitteshop.com/blogs/news/112959493-bunny-easter-eggs-diy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =