Hoe Brantano en School zonder Pesten samen pestgedrag bespreekbaar maken:

Hoe Brantano en School zonder Pesten samen pestgedrag bespreekbaar maken:

Als schoenenketen steunen we verschillende doelen, dat weet je misschien al. Een daarvan is de vzw School zonder Pesten, die dankzij onze Oude Schoenenactie haar dagelijkse activiteiten bolwerkt. Dit jaar gingen we een stapje verder, en besloten we samen met de organisatie een boek, getiteld ‘Mama, ze pesten me!’, uit te geven rond pestgedrag. Waarom we dat deden en wat je mag verwachten? Dat lees je hieronder!

Fan van diversiteit

Twee keer per jaar zamelt Brantano oude schoenen in, waarvan de opbrengst o.a. naar de School Zonder Pesten vzw gaat.

De initiatieven waar we onze schouders onder steken, worden zeer bewust gekozen. Het doel van School Zonder Pesten en onze waarden sluiten dan ook perfect op elkaar aan.Toegankelijkheid en verscheidenheid, liefst zonder overbodig gedoe en kapsones zie je terug in het wel en wee van onze keten en alles wat we doen. Per slot van rekening is die diversiteit een echte sterkte van de samenleving, die we nog meer moeten beklemtonen, toch? Zo hebben we geëvalueerd hoe wij bij Brantano nóg meer konden doen om het bestrijden van pestgedrag in een sterk initiatief konden gieten. En dat is hoe het idee ontstond om samen met de vzw het boek uit te geven.

pesten1

Ook jij als ouder zit met vragen

Het kind is meestal niet het enige slachtoffer van pestgedrag: als ouder lijd je er ook onder. Je zit met tal van vragen, waarop helaas geen pasklaar antwoord bestaat. Met ‘Mama, ze pesten me!’ willen wij jou de handvaten bieden om met pestgedrag om te gaan.

Pesten bespreekbaar maken, voorkomen, bijsturen en weten hoe je er als ouder mee omgaat, dat is ons doel. In het boek vind je daarom niet alleen praktische tips, maar ook inspirerende, pakkende getuigenissen. Een daarvan is die van Patricia, de mama van de zwaar gepeste Freya. Zij ging uit wanhoop de confrontatie met de pester aan: in de klas, waar ook haar dochter bij was:

fragmentboekpesten

Klinkt herkenbaar? Of wil je gepeste kinderen en hun ouders een hart onder de riem steken? Deel je tips online via de hashtag #samentegenpesten of tik het boek op de kop bij Brantano (in de winkels of op onze website). Sinds 17 februari ook verkrijgbaar in de Vlaamse boekhandels! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + zeventien =