Let’s PLAE outside

Let’s PLAE outside

6 ORIGINELE KINDERSPELLETJES VOOR BUITEN

Bij mooi weer moedigen we onze kids aan om lekker buiten te spelen in de gezonde buitenlucht. Weten ze even niet meer wat te spelen? Deze kinderspelletjes zijn origineel, heel eenvoudig en je hebt slechts een minimum aan materiaal nodig om ze maximaal te entertainen! Dankzij de wasbare schoenen van PLAE kijk jij ook zorgeloos toe hoe ze zich vuil maken.

1. Gekleurde cirkels

Elk kind kiest een kleurtje. Teken cirkels in de kleuren van de kinderen van punt A naar punt B, de kleurtjes door elkaar en evenveel cirkels van elke kleur. Elk kind moet via zijn cirkels naar het einde springen.

Benodigdheden: krijt

2. Watervallen bouwen

Een zelfgemaakte waterval is superleuk speelgoed voor kids en helemaal niet moeilijk om zelf te maken! Bekleed een stuk hout (bijvoorbeeld van een oude bank of tafel) met PMD-afval, plaats er een grote emmer onder et voilà: de kids hebben hun eigen waterval om uren mee te spelen! Tip: Is het iets frisser buiten? Je kan dit ook doen met zand i.p.v. water.

Benodigdheden: stuk hout, PMD-afval, grote emmer

3. Schaduw vangen

Originele tekeningen maken buiten in de natuur? Zoek een toffe schaduw, leg er een blad papier onder en zet ze aan het tekenen!

Benodigdheden: papier + schaduw (in de tuin)

4. Voetje van de vloer

Voetje van de grond PLAE kinderschoenen

Eén tikker probeert alle andere kinderen te tikken. MAAR: wanneer een kind zijn voeten van de vloer heeft, door bijvoorbeeld ergens op te staan, kan hij niet getikt worden. Wanneer het wel gelukt is om te tikken, is het getikte kind de volgende tikker.

Om het extra spannend te maken kan je een heel parcours bouwen, bestaande uit alle materialen die je kunt vinden. Touwbruggen, klimnetten, tafels, banken, schommels, bomen, hoepels, fietsbanden … Of ga naar het kinderspeeltuintje op de hoek en leg er wat extra obstakels.

Benodigdheden: een plaats met veel (zelf neergelegde) obstakels

5. Boompje verwisselen

PLAE wasbare kinderschoenen

Boompje verwisselen is een tikspel waarbij de kinderen elk een boom moeten vasthouden en één tikker wordt aangeduid. De bedoeling is dat de kinderen van boom verwisselen zonder getikt te worden! Als je de boom niet meer vasthoudt, mag je getikt worden en dan moet je snel zijn!

6. Schipper, mag ik overvaren? 

Schipper mag ik overvaren PLAE kinderschoenen

De kinderen moeten een grasveldje oversteken, maar kunnen onderweg getikt worden. Eenmaal op weg mogen ze niet meer terug. De tikkers bepalen hoe de kinderen moeten oversteken. Bijvoorbeeld hinkelend of als een olifant. De kinderen kunnen te weten komen hoe ze over moet steken door het liedje te zingen:

Kinderen aan de kant zingen:
Schipper, mag ik overvaren, ja of nee?
Moet ik dan nog tol betalen, ja of nee?

Tikker: Ja.
Kinderen aan de kant: Hoe?
Tikker: (bijvoorbeeld) als een olifant lopen

IT’S PLAE TIME

PLAE kinderschoenen

Kinderschoenen die je kan wassen? Het lijkt een droom die uitgekomen is. Met de wasbare kinderschoenen van PLAE kijk je zorgeloos toe hoe de kinderen buiten spelen en zich helemaal vuil maken. En dat is niet het enige voordeel van PLAE kinderschoenen.

Alle voordelen van PLAE kinderschoenen op een rijtje:

SPECIAAL ONTWORPEN VOOR GROEIENDE KINDERVOETJES

PLAE kinderschoenen

PLAE schoenen volgen de natuurlijke vorm van de voet en geven het kraakbeen en het bot de ruimte om te groeien*. Dankzij de velcrosluiting pas je de schoenen gemakkelijk aan aan smallere of bredere voeten.

*Studies van de American Academy of Pediatrics stellen dat goedpassende schoenen dragen als kind tot 70% van de toekomstige voetproblemen kan voorkomen.

WASBAAR

Kinderschoenen worden snel vuil. Daarom zijn PLAE schoenen wasbaar. Hoe was je PLAE schoenen? Dat zie je in deze video:

  • Alle PLAE schoenen bij Brantano bestaan uit synthetisch materiaal met een rubberen zool. Deze schoenen was je afzonderlijk op 30° à 40° met een mild wasmiddel.
  • Ook de uitneembare binnenzolen kunnen in de was: ofwel in de schoen, ofwel apart.
  • Laat de schoenen natuurlijk drogen, niet in de droogkast. Vermijd direct zonlicht.
  • Voor je de schoenen in de wasmachine gooit, kan je met een droog doekje of borsteltje overtollig vuil verwijderen.

OPTIMALE BEWEGINGSVRIJHEID

PLAE kinderschoenen

Kinderen nemen hun schoenen op de proef. Dankzij de dynamische tractie zorgen PLAE schoenen ervoor dat de kinderen voeling hebben met de grond en er voldoende grip op hebben. De zool bestaat uit vederlicht materiaal voor een maximale bewegingsvrijheid. Ook een goede schokabsorptie, duurzame teenbumpers en wasbare anti-microbiale binnenzijde zorgen voor zorgeloze beweging.

ECOLOGISCH: VERANTWOORDE EN GERECYCLEERDE MATERIALEN

PLAE kinderschoenen

Als ouders geloven de PLAE ontwerpers erin dat kinderen overal ter wereld gezonde families, mooie herinneringen en zuiver speelterrein moeten hebben. Daarom houden ze hun voetafdruk klein. Door verantwoord, gerecycleerd en niet-toxisch materiaal te gebruiken en de schoenen te fabriceren in een op zonne-energie aangedreven eerlijke-arbeidsfabriek die architectonisch ontworpen is om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden.

LAST BUT NOT LEAST: VROLIJK KLEURRIJK DESIGN

PLAE kinderschoenen

STEEDS DE JUISTE SCHOENMAAT MET DE 3D VOETSCAN

We hadden het al vermeld: goedpassende schoenen dragen is zeer belangrijk, zeker op jonge leeftijd om latere voetproblemen te voorkomen. Omdat voeten 3-dimensionaal zijn, hangt de juiste schoenmaat niet enkel af van de lengte van de voeten. De 3D voetscan van Brantano meet de volledige kindervoet: de lengte, maar ook de breedte en hoogte van de wreef van de voet. Ook elk paar schoenen bij Brantano wordt gemeten aan de binnenzijde. Zo vind je de perfect match tussen de schoenen en de voeten!

3D VOETSCAN BRANTANO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 12 =