Tips voor de leukste paasvakantie met kinderen

Tips voor de leukste paasvakantie met kinderen

In de paasvakantie willen we natuurlijk allerlei leuke dingen doen met de kinderen. Met deze topactiviteiten beleven jullie samen de beste vakantie!

Met de kleine ridders/jonkvrouwen op kasteelbezoek

Paasvakantie kasteelbezoek

KASTEEL VAN HORST

Op zondag 3 april is er in het Kasteel van Horst een openingsfeest waar de kinderen kennis kunnen maken met echte Pynnock ridders (en ze ook zelf tot ridder kunnen worden geslagen!), een eigen geldbuidel kunnen maken, en hun snoetje kan laten versieren in dat van een echte jonkvrouw, ridder, draak, … Van zo’n feest krijg je natuurlijk honger, gelukkig kan je in het kasteelrestaurant Het Wagenhuis terecht voor een brunch, lunch of pannenkoek. Meer info over het openingsfeest vind je hier.

Wanneer? Zondag 3 april van 10u tot 17u
Waar? Kasteel van Horst
Reservatie nodig? Nee

Vanaf de paasvakantie zwaaien de kasteelpoorten van Kasteel van Horst terug open en kan je samen met de kinderen op kasteelbezoek om door de kasteelzalen te dwalen. Alle praktische informatie vind je hier.

Wanneer? Elke woensdagnamiddag van 14u tot 17u en elke zaterdag, zondag en feestdag van 10u tot 17u. Het kasteeldomein is gratis toegankelijk en altijd geopend.
Waar? Kasteel van Horst
Reservatie nodig? Nee

KASTEEL VAN BEAUVOORDE

Paaseitjes rapen is leuk. Paaseitjes rapen in het kasteelpark van Beauvoorde nog leuker! Op paasmaandag zijn alle kinderen tot 12 jaar welkom voor de paaseierenraap. Meer (praktische) informatie vind je hier.

Wanneer? Maandag 28 maart van 11u tot 12u
Waar? Kasteel van Beauvoorde
Reservatie nodig? Ja

Op zondag 3 april is het familiedag in het Kasteel van Beauvoorde. Kinderen zijn helemaal verzot op het familieparcours ‘Op ontdekking met Ridder Arthur’. Ouders, grootouders en kinderen worden bovendien verwend met een heleboel animatie, workshops en lekkernijen die van deze dag een zeer bijzondere familiedag zullen maken. De kids kunnen er hun eigen wapenschild tekenen, originele kasteeltegeltjes ontwerpen en omgetoverd worden tot stoere ridder of lieflijke kasteeldame aan de grime-stand. Hongerige avonturiers kunnen terecht in het Zomercafé voor heerlijke Beauvoordse pannenkoeken! Meer info over de familiedag vind je hier.

Wanneer? Zondag 3 april van 10u tot 17u.
Waar? Kasteel van Beauvoorde
Reservatie nodig? Nee

Schattenjacht naar paaseieren

Plopsa Paaseierenraap

Je kan natuurlijk zelf paaseieren verstoppen in je huis of in de tuin voor de kindjes. Maar dankzij de Paashaas kan je ook op verschillende locaties paaseitjes rapen!

PLOPSA WERELDRECORD PAASEIEREN RAPEN
De Paashaas wil het wereldrecord Paaseirapen verbreken. Hij heeft daarvoor 1.000.000 heerlijke chocolade eitjes over de Plopsa-parken uitgestrooid! Zowel in Plopsaland in de Panne, Plopsa Indoor in Hasselt en Plopsa Coo in Stavelot kan je op zondag 27 en maandag 28 maart terecht voor een dagje Plopsa-fun en paaseitjes rapen.

PAASEIEREN RAPEN OP LOCATIE
Ook in de Olmense Zoo, op het strand van De Haan of in het Bruparck (met meer dan 20.000 eieren!) kan je paaseitjes gaan rapen. Het Limburgse Bokrijk viert Pasen zoals 100 jaar geleden en daar horen gelukkig ook paaseieren bij. Let op: voor sommige zoektochten moet je op voorhand reserveren! Een mooi overzicht van paaseierenzoektochten vind je hier bij Uit Met Vlieg.

Avontuurlijk kinderfestival

ACTIEF KINDERCULTUURFESTIVAL SPRINGTIJ

Paasvakantie Springtij Oostende

Het is nog wat vroeg om te genieten van zon, zee, ijsjes en zandkastelen. Maar in Oostende valt er ook tijdens de paasvakantie elke dag iets leuks te beleven! Het kindercultuurfestival Springtij geeft er adembenemende circus- en theatervoorstellingen, een cursus surfen en straffe workshops waar kinderen zich kunnen uitleven als echte architect, graffitikunstenaar, tekenaar of toneelspeler. Meer informatie over Springtij Oostende vind je hier.

Wanneer? Elke dag tijdens de paasvakantie (za 26/03 t.e.m. zo 10/04) van 10.00 – 17.30 uur
Waar? Oostende
Reservatie nodig? Ja

SPROOKJESACHTIG KINDERTHEATERFESTIVAL SPEKKEN

Paasvakantie Spekken Gent

Het Kindertheaterfestival Spekken stelt de deur van de bontgekleurde theaterwereld open voor kinderen. Ze bieden een kleurrijk palet van theatervoorstellingen aan uit zoveel mogelijk verschillende genres aangevuld met muziektheater. Tekst- en muziektheater komen aan bod, maar ook figurentheater, humor, dans, musical, … Geschikt voor veelproevertjes tussen 2 en 12 jaar, en uiteraard ook voor papa’s en mama’s, oma’s en opa’s, nichtjes en neefjes, … Meer informatie vind je hier.

Wanneer? Vanaf paasmaandag 28 maart tot en met vrijdag 1 april. Van maandag tot vrijdag van 10u30 tot 17u00 en op zaterdag van 10u30 tot 16u00
Waar? Gent
Reservatie nodig? Voor de theatervoorstellingen koop je tickets. Voor de knutselateliers (10u-16u) kan je elke dag gratis aanschuiven.

Het Museum voor Natuurwetenschappen

Museum voor natuurwetenschappen

Tijdens het dagatelier in het Museum voor natuurwetenschappen kunnen kinderen hun wildste dromen laten uitkomen en een echte fossieljager worden! Ze kunnen mee op zoek naar de meest indrukwekkende fossielen in het Museum. Naast mosasauriërs, dino’s en mammoeten vind je er ook onze eigen voorlopers. Daarna is het aan hen om als een echte paleontoloog met heel wat knip- en plakwerk de prehistorische leefwereld terug tevoorschijn te halen. Alle informatie over dit dagatelier vind je hier.

Wanneer? Dinsdag 29 maart van 10 tot 16 uur
Waar? Brussel
Reservatie nodig? Ja

Beestige boel in het Suske & Wiske Kindermuseum

Suske_en_Wiske Kindermuseum Paasvakantie

Zijn je kinderen net zoals Suske & Wiske ook zo’n dierenvriend? Bezoek dan tijdens de paasvakantie zeker het Suske & Wiske Kindermuseum! Daar spelen dieren een week lang de hoofdrol. Zo kunnen ze op safari in de tuin van het Kindermuseum, en is er zelfs een echte roofvogelshow! Of ze van grote dieren houden, of eerder van kleine. Of ze dieren willen redden, of gewoon knuffelen … Het belooft een beestige boel te worden! Meer informatie vind je hier.

Wanneer? Elke werkdag tijdens de paasvakantie (29 maart t.e.m. 8 april 2016). De rondleidingen starten om 13 en 15 uur en duren telkens 1,5 uur.
Waar? Kalmthout
Reservatie nodig? Ja

Naar de film

Valt het weer tegen of heb je gewoon zin om eens lekker languit te genieten van een leuke film en een bakje popcorn? Deze cinematoppers zijn niet enkel leuk voor de kinderen. 😉

ZOOTROPOLIS

Zootropolis is een ongewone stad. Snel merkt de optimistische Judy Hopps dat het leven voor een konijn in een politieteam van grote, stoere dieren niet gemakkelijk is. Ze wil zich bewijzen en grijpt meteen de kans om een zaak op te lossen. Ze moet dan wel met een ratelende vos, Nick Wilde, samenwerken. Zootropolis van Walt Disney Animation Studios is een komisch avontuur geregisseerd door Byron Howard van Tangled en Rich Moore van Wreck-It Ralph. Zootropolis is sinds 10 februari te zien in de bioscoop.

ALVIN EN DE CHIPMUNKS 4

Na een opeenstapeling van misverstanden denken Alvin, Simon en Theodore dat Dave zijn nieuwe vriendin ten huwelijk zal vragen in Miami en de jongens zal ‘dumpen’. Ze hebben drie dagen de tijd om het aanzoek te dwarsbomen, zodat ze Dave niet kwijtraken én niet worden opgezadeld met een verschrikkelijke stiefbroer.

KUNG FU PANDA 3

Als Po’s lang vermiste vader plotseling opduikt, reizen vader en zoon naar een geheim pandaparadijs waar ze een groot aantal hilarische panda’s ontmoeten. Maar als de bovennatuurlijke slechterik Kai aan een tocht door China begint en onderweg alle Kung Fu meesters verslaat, wordt van Po het onmogelijke verwacht. Hij moet een compleet pandadorp, vol met luie en onhandige panda’s, trainen en veranderen in het ultieme leger van Kung Fu Panda’s.

Oost west, thuis best

Met de hele familie samen thuis zijn, daar geniet je natuurlijk ook volop van! Bak samen koekjes of een taart, of sla aan het knutselen met deze creatieve knutseltips om bijvoorbeeld de hipste paaseitjes te maken.

Paasvakantie samen bakken

Gemakkelijke schoenen voor actieve kindervoeten

Sprox slip-ons voor meisjesVans slip-ons voor jongens

Wickie regenlaarzen jongens Frozen schoenen regenlaarzen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 8 =