Veilig in de zon met je kinderen

Veilig in de zon met je kinderen

Vertrek je op reis naar warmere oorden met de kinderen? Of heb je een uitstap gepland op een zonnige dag? Dan ligt de zonnecrème wellicht al klaar. Maar vergeet ook zeker de zonnebrillen niet! Een zonnebril is belangrijk voor jou, maar cruciaal voor je kinderen.

KINDEROGEN ZIJN EXTRA GEVOELIG

Omdat kinderogen nog in volle groei zijn, zijn ze extra gevoelig voor zonlicht en uv-straling. Een goede zonnebril is daarom net voor kinderen van groot belang! Houd rekening met de volgende factoren voor (extra) zonnebescherming.

 • Hoe jonger je kind, hoe hoger het risico op beschadiging van het hoornvlies. Houd baby’s en peuters dus zoveel mogelijk in de schaduw en bescherm hun ogen altijd met een goede zonnebril en een zonnehoedje.
 • Bij de eerste zonnestralen van het seizoen hebben hun huid en ogen nog niet de kans gehad om te ‘wennen’ aan de zon. Extra bescherming is een must.
 • In de zomer over de middag – tussen 12 en 15 uur – is de uv-straling het hevigst, ook op bewolkte dagen.
 • Op plaatsen waar de zon weerspiegeld wordt, zorg je beter voor extra bescherming. In de sneeuw, op het strand, in de buurt van water, …
 • In de tropen is de zon superkrachtig, ook als er bewolking is.

De gouden regel: Als de huid van je kind zonnecrème nodig heeft om niet te verbranden, is op dat moment ook een zonnebril (en zonnehoedje) nodig om de ogen te beschermen.

Zonnehoedje Frozen    Zonnehoedje Maya    Zonnehoedje Prinsessia

Zonnehoedje Bumba    Zonnehoedje Bumba

EEN GOEDE ZONNEBRIL KIEZEN

Een zonnebril hoeft niet duur te zijn om de ogen goed te beschermen. Let bij de aankoop ervan wel op de volgende punten:

 • De bril moet UV 400 zijn of 100% uv-bescherming geven. De glazen houden het uv-licht dan grotendeels tegen.
 • De glazen en het montuur moeten groot genoeg zijn: het uv-licht mag je ogen niet kunnen bereiken via de boven-, onder- of zijkant.
 • De zonnebril heeft een CE-markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Dat getal geeft de kleurintensiteit van de glazen weer: de bescherming tegen verblinding. Bescherming 0 wil zeggen tot 20 procent absorptie van het licht en bescherming 4 wil zeggen 92-97 procent lichtabsorptie. Absorptie van minimaal 75% wordt aangeraden, CE3 dus.
 • Ga niet af op de kleur van de glazen. De kleur heeft geen effect op de uv-bescherming. Wél reduceert de kleur het zichtbare licht en beschermt het tegen verblinding,
 • De glazen moeten van onbreekbaar polycarbonaat zijn.
 • Het is niet altijd makkelijk om je kinderen hun zonnebril te doen ophouden. Bij baby’s en peuters kan het helpen om een elastisch bandje aan de bril te bevestigen dat je om hun hoofd kan doen. Deze zonnebril van Foster Grant is speciaal ontworpen voor baby’s en peuters en heeft zo’n elastisch bandje. Zonnebril voor kinderen Foster Grant Little Dude

De vrolijke, kleurrijke kinderzonnebrillen van Foster Grant bieden een allround bescherming tegen de schadelijke zonnestralen. De brillen zijn sterk, duurzaam en hebben krasbestendige UV400 lenzen om de kinderogen te allen tijde gezond en veilig te houden. De zonnebrillen zijn uitvoerig getest, voldoen aan de recentste Europese standaarden en dragen de CE-markering, een van de meest belangrijke veiligheids- en kwaliteitseisen. Met deze zonnebrillen ben je zeker van een goede bescherming van de ogen van je kind en kan je zorgeloos naar buiten met je kinderen! De zonnebrillen van Foster Grant zijn beschikbaar in elke Brantano-winkel (m.u.v. Brantano Outlets).

Jongens zonnebrillen Foster Grant   Meisjes zonnebrillen Foster Grant

 

De kinderzonnebrillen van Foster Grant zijn beschikbaar in elke Brantano-winkel (m.u.v. Brantano Outlets).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 6 =