De 15 leukste terrasjes en hangouts in Vlaanderen

De 15 leukste terrasjes en hangouts in Vlaanderen

Het terrasjesweer heeft zich aangemeld, hoera! Genieten van de zon kan op talloze leuke plekjes in Vlaanderen. Wij kozen er de leukste voor je uit!

ANTWERPEN

Cargo Zomerbar

Cargo Zomerbar Antwerpen

Cargo Zomerbar

Cargo Zomerbar heeft Park Spoor Noord nieuw leven ingeblazen met een ruim, gezellig terras en koks van Fiskebar die een kleine, maar betaalbare menukaart presenteren. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de fonteinen en de speeltuinen, terwijl de mama’s en papa’s toekijken vanuit een strandstoeltje met een cocktail in de hand. Live optredens, kinderanimatie, dansmatinées en party dj’s in het weekend … Er is altijd wat te beleven in Cargo Zomerbar!

Leuk om te weten: Deze zondag is het Moedertjesbrunch in Cargo Zomerbar. Je kan er samen met je mama genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet (tot 14u30!) met veel lekkers om vrij uit te kiezen. Meer info & reservatie

Waar? Park Spoor Noord, vlakbij Antwerpen Dam.
Wanneer? Elke dag van 10 u tot 24 u (bij slecht weer sluiten de deuren eerder).
Meer info over Cargo Zomerbar vind je hier.

Bar Stark

Bar Stark Antwerpen

Bar Stark

Vlakbij het Sterckshof kasteel en middenin het groene Rivierenhof vind je dit magische plekje. De zonnestralen vallen binnen door de ruiten in het strakke design van deze koffiebar. Natuurlijk kan je ook buiten op het terras middenin het groen van je koffie of thee (met een versgebakken taartje!) genieten.

Leuk om weten: ook kleine kinderen zijn hier van harte welkom! Een leuk speelhoekje maakt het voor de kids én de ouders extra aangenaam!

Waar? Cornelissenlaan 10, 2100 Antwerpen (Deurne)
Wanneer? Woensdag t.e.m. zondag van 10u tot 19u
Meer info over Bar Stark vind je hier.

Coffeelabs

Coffeelabs Antwerpen

Coffeelabs

Cafeïne zet je brein aan het werk. En laat dat nu net de idee zijn achter dit concept. Boven een heerlijke house blend koffie bruisen de ideeën van (jonge) ondernemers en creatievelingen. Met een lekkere lunch, vers-van-de-pers fruitsapjes en huisbereide iced-teas is deze plek uitgegroeid tot meer dan gewoon een werkplek. In de zomer ga je er helemaal Next Level op het groene dakterras!

Waar? Lange Klarenstraat 19, 2000 Antwerpen
Wanneer? maandag t.e.m. vrijdag van 8u tot 18u, zaterdag van 9u30 tot 18u. (Open vanaf 6 mei).
Meer info over Coffeelabs vind je hier.

GENT

Dok

Dok Gent

Dok Gent ©Michiel Devijver

Sinds enkele jaren zijn deze dokken in Gent omgetoverd tot een bruisende en inspirerende ontmoetingsplek waar kleine concerten, sport, expo, wafelenbak, terras, film en een vleugje waanzin elkaar afwisselen. Iedereen is welkom op hun grote en kleine evenementen voor jong en oud. Een greep uit het aanbod:

  • 05/05 van 11u tot 22u Dokfeestdag: koffie, taart en gazetten meer info
  • 08/05 van 16u tot 22u: Circusvoorstelling Les Frères Troubouch meer info
  • 16/05 van 15u tot 17: Workshop Dokmoestuin meer info

Waar? Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan, 9000 Gent
Wanneer? Elke zondag van 11u – 22u. Ook op andere dagen opent DOK zijn deuren, raadpleeg hiervoor de agenda.
Meer info over Dok Gent vind je hier.

Vooruit terras

Vooruit Gent

Vooruit terras

Het zomerterras aan kunstencentrum Vooruit is een unieke rustplek in de stad. De wanden van deze industriële metalen en glazen constructie houden het straatlawaai buiten waardoor jij volop kan genieten in een van de kleurrijke stoeltjes. Met een prachtig uitzicht op de Gentse straten en op de groentoren boven de buitenbar is genieten geen uitdaging. Honger gekregen? Je kan ook eten op het terras. Met keuze tussen de dagschotel, een klassieke spaghetti, originele broodjes of een frisse seizoensalade is de keuken er heerlijk eenvoudig en lekker.

Goed om te weten: Kom je met de fiets, dan kan je die kwijt onder de ruime fietsenparking onder het terras!

Waar? Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
Wanneer? Elke dag vanaf 12u (bij mooi weer)
Meer info over Vooruit terras vind je hier.

Bourgoyen

Bourgoyen Gent

Bourgoyen

Het Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen is een groene oase in de Gentse stadsrand waar je heerlijk tot rust komt. Het vele water en de verschillende vegetaties in de Bourgoyen-Ossemeersen zorgen voor bijzondere planten en dieren die het een bezoekje waard maken. Het natuurreservaat is vrij toegankelijk voor wandelaars. Er zijn drie wandelpaden aangeduid met gekleurde paaltjes die je langs alle typische biotopen van het gebied leiden. Op zaterdag en zondag kan je na de wandeling even uitblazen en iets drinken in de cafetaria van het natuurcentrum.

Leuk om te weten: Elke eerste zaterdag van de maand is er ook een geleide wandeling van Natuurpunt vzw in de Bourgoyen-Ossemeersen. Die is gratis en start om 14u30 aan het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen.

Waar? Driepikkelstraat 32, 9030 Gent
Wanneer? Elke dag vrij toegankelijk voor wandelaars.
Meer info over Bourgoyen-Ossemeersen vind je hier.

BRUGGE

Minnewaterpark / Lake of Love

Minnewaterpark Brugge

Minnewaterpark / Lake of love

Omringd door eeuwenoude bomen, het begijnhof en een kabbelend meer: het Minnewaterpark lijkt wel een sprookje. Het tragische liefdesverhaal van Minna en haar geliefde Stromberg heeft gezorgd voor de legende die belooft dat wie met zijn geliefde de Minnewaterbrug oversteekt, de eeuwige liefde zal kennen. Dit maakt van het Minnewaterpark een bijzonder romantische plaats.

Waar? Begijnhof 6-20, 8000 Brugge
Wanneer? Elke dag vrij toegankelijk
Meer info over Minnewaterpark / Lake of love vind je hier.

Brouwerij Bourgogne des Flandres

Bourgogne des Flandres Brugge

Brouwerij Bourgogne des Flandres

In de Brugse binnenstad vind je de brouwerij van Bourgogne des Flandres waar je niet alleen op leuke ontdekkingstocht kan doorheen het brouwproces, maar ook kan genieten van het – naar eigen zeggen – mooiste terras van Brugge met de beste Belgische klassiekers op de menukaart (zoals vol-au-vent met handgesneden frietjes of huisbereide steak tartaar van Belgisch Blauw). Met een uniek zicht op de Brugse reitjes en sierlijke zwanen die op het water dobberen, is het alvast een leuk plaatsje om te vertoeven.

Waar? Kartuizerinnenstraat 6, 8000 Brugge
Wanneer? Woensdag t.e.m. zondag van 10u tot 18u (op zaterdag is het restaurant open tot 22u)
Meer info over brouwerij Bourgogne des Flandres vind je hier.

AALST

Philimonious

Philimonius Aalst

Philimonius

Als je nog niet vrolijk was van het zonnetje, dan word je het gegarandeerd op een van de kleurrijke terrasstoeltjes van Philimonious met een dampende koffie of biologisch drankje en een heerlijk stuk huisbereide taart in de hand. Tussen de koffietjes door kan je snuffelen in de handgemaakte cadeautjes en duurzame papierwaren.

Waar? Louis D’Haeseleerstraat 8, 9300 Aalst
Wanneer? Dinsdag t.e.m. donderdag van 10u tot 17u, vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u.
Meer info over Philimonious vind je hier.

ROESELARE

Café Verne

Café Verne Roeselare

Café Verne

Nog voor het een hype werd, serveerde Henk met veel passie en plezier een ruim aanbod gins in zijn Café Verne. Vandaag vind je al meer dan 65 (!) verschillende gins op het schap. Heel wat levensgenieters hebben van Café Verne hun vaste stekje gemaakt. Bovendien breidde Café Verne uit en investeerde in een zomerse, groene binnentuin. Santé!

Goed om te weten: Je favoriete fles gin kan je meteen kopen in aanpalende shop Cyriel.

Waar? Kermisstraat 60, 8800 Roeselare
Wanneer? Dinsdag t.e.m. zaterdag vanaf 15u.
Meer info over café verne vind je hier.

BRUSSEL

Chalet Robinson

Chalet Robinson Brussel

Chalet Robinson

Een eiland temidden van Brussel? Mét terras!? Dit restaurant is meer dan een bezoekje waard. De prachtige chalet gelegen op een eiland in het hart van het Ter Kamerenbos is enkel te bereiken via een charmant overzetvlot. Van een romantische intrede gesproken. In deze groene, rustige omgeving ver van de drukte van de stad (maar toch zo dichtbij!) kan je overheerlijk dineren. Reserveren een must.

Waar? Steigerweg 1, 1000 Brussel
Wanneer? Elke dag van 12u tot 23u.
Meer info over Chalet Robinson vind je hier.

Plantentuin Meise

Plantentuin Meise

Plantentuin Meise

Een botanische tuin van 92 hectare met meer dan 18.000 soorten planten … Groenliefhebbers hebben het enorm naar hun zin in de Plantentuin van Meise. Bij zomerweer moet je zeker langs de verzameling vaste planten in het Herbetum lopen of een bezoekje brengen aan de tuin met geneeskrachtige planten. Een tentoonstelling meepikken kan in het middeleeuwse kasteel.

Waar? Domein van Bouchout, Nieuwelaan 38, 1860 Meise
Wanneer? Elke dag van 9u30 tot 18u.
Meer info over Plantentuin Meise vind je hier.

OOSTENDE

Fort Napoleon

Fort Napoleon Oostende

Fort Napoleon

Dit oude militaire bolwerk uit de tijd van Napoleon werd gerestaureerd tot een unieke locatie, goed verscholen in de duinen op de Oostendse Oosteroever. Je ontdekt er niet alleen het boeiende verleden, ook culturele activiteiten of een ontspannen bezoek aan de bistro of een gastronomisch diner in een exclusief kader behoren tot de mogelijkheden. Het zonneterras met zicht op de vuurtoren, de haven en de duinen maakt deze locatie een bezoekje meer dan waard!

Waar? Vuurtorenweg, 8400 Oostende
Wanneer? Van woensdag t.e.m. zondag van 10u tot 17u.
Meer info over Fort Napoleon vind je hier.

DE PANNE

Imperial 

Imperial De Panne

Imperial

Aan het eind van de dijk van De Panne kan je in een stijlvol decor genieten van al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Schaaldieren en de zee staan centraal op de menukaart van dit gezellige restaurantje. Bij mooi weer nodigt het loungeterras tussen de duinen uit om van de zon en het uitzicht te genieten.

Waar? Leopold I Esplanade 9, 8660 De Panne
Wanneer? De openingsuren bij Imperial De Panne zijn afhankelijk van de omstandigheden (groepsseminaries etc.) Om op zeker te spelen: bel! Gesloten op woensdag en donderdag.
Meer info over Imperial vind je hier.

LEUVEN

De Werf

De Werf Leuven

De Werf

Op het geweldige terras van dit restaurant zit je aan een idyllisch groen park en geniet je van de omgeving, maar ook van een lekker, eenvoudig etentje. Verrassend op de kaart: de Chowders, ‘éénmansbrood’ gevuld met allerlei ingrediënten.

Waar? Hogeschoolplein 5, 3000 Leuven
Wanneer? Maandag t.e.m. vrijdag van 9.00u tot 24.00u.
Meer info over De Werf vind je hier.

Terrasje met slip-ons

Een terrasje doen bij zonnig weer, daar horen zomerse schoenen bij! Elegante sandalen, leuke espadrilles of zomerse slip-ons … Keuze te over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − twaalf =