In 5 stappen naar de juiste voetbalschoenen

In 5 stappen naar de juiste voetbalschoenen

Het nieuwe voetbalseizoen breekt aan, tijd om de uitrusting nog eens te inspecteren. Zijn de voetbalschoenen versleten of te klein geworden? Met deze tips schaf je het juiste nieuwe paar aan. Misschien wel een van Messi of Ronaldo?

1.      INDOOR OF OUTDOOR?

Dienen de schoenen voor zaalvoetbal? Dan heb je indoor voetbalschoenen nodig. Deze schoenen hebben geen studs maar een platte non-marking zool om de vloer niet te beschadigen en geen strepen na te laten. Het patroon in de zool zorgt voor extra grip.

Dienen de schoenen om buiten te voetballen? Omwille van ons niet-zo-zuiders klimaat is het slim om twee soorten outdoor voetbalschoenen te hebben:

2.      LEDER OF SYNTHETISCH

De keuze maken tussen een lederen bovenwerk of een synthetisch bovenwerk doe je door deze voor- en nadelen met elkaar af te wegen.

Lederen schoenen hebben als voordeel dat ze langer meegaan, zich naar de voet vormen en ademen. De nadelen zijn dat leder water opneemt (een waterafstotende spray helpt) en omdat het een natuurlijk materiaal is moet je het ook vaker onderhouden (invetten).

Synthetische schoenen zijn tegenwoordig populairder. Het heeft als voordeel dat het goed tegen regenweer kan en makkelijk te onderhouden is (een vochtige doek volstaat bij de meesten). Het nadeel is dat dit materiaal dun is waardoor het minder beschermt en het is ook meer vormvast.

3. DE JUISTE MAAT

Om blessures en voetproblemen te vermijden, is het belangrijk dat een sportschoen voldoende ruimte biedt, zowel in de lengte, breedte als hoogte.

Voetbalschoenen moeten goed om de voeten sluiten. Ze mogen niet te groot zijn, maar zeker ook niet te klein. Met de 3D voetscan vind je gemakkelijk de gepaste schoenen, en voor de junior voetballers krijg je zelfs een voorspelling van hoe lang ze de schoenen zullen kunnen dragen!

Draag tijdens het passen of tijdens de 3D voetscan de sportkousen die je zal dragen tijdens het voetballen voor een correct beeld van de maat.

adidas voetbalschoenen

© adidas

4. ALGEMENE KENMERKEN

Een stevige hielomsluiting zorgt voor meer stabiliteit waardoor je voeten meer steun krijgen en de kans op verstuikingen of zwikkingen verlaagt. Bovendien heb je met een stevige hielkap meer controle over je bewegingen. Vooral voor mensen met zwakke enkels en knieën is dit van cruciaal belang!

De schoenen moeten flexibel zijn (buigen) op de bal van de voet voor de natuurlijke afrol van de voet tijdens het spel.

5. TYPE SPELER

Het is niet (meer) zo dat een schoen bij een bepaalde positie op het veld hoort. Een schoen past bij een type speler, ongeacht zijn positie op het veld. Elk sportmerk heeft modellen die aangepast zijn aan de verschillende speelstijlen.

Bij adidas vind je deze modellen per type speler:

adidas X: de gamechanger: CAUSE CHAOS

adidas X

adidas X voetbalschoenen zijn gemaakt voor de creatief aanvallend ingestelde voetballer, degene die het spel openbreekt met een magistrale ingeving. Impulsief en heel snel veroorzaakt hij chaos bij de tegenstander.

adidas ACE: de controleur: CONTROL EVERYTHING

adidas ACE

adidas ACE voetbalschoenen zijn ontworpen voor pure controle, pure controle over de ondergrond, de bal en het spel. De adidas ACE voetbalschoenen zijn geschikt voor het spelen op kunst- en natuurgras! Onverslaanbare grip onder alle omstandigheden. Totale controle over de bal. Jij bepaalt precies wat er gebeurt, waar de bal moet komen, de achterkant van het net of je medespeler.

adidas MESSI: the artist: CREATE IMPOSSIBLE

adidas MESSI

De schoen van de Maestro himself. Deze adidas MESSI voetbalschoenen werden ontwikkeld door Messi en worden gebruikt door de artiesten van het voetbalveld. Lichte schoenen met subliem balgevoel voor aanvallend ingestelde spelers.

Bij Nike vind je deze modellen per type speler:

Nike Mercurial: EXPLOSIVE SPEED

Nike Mercurial

Alles aan de Nike Mercurial voetbalschoenen zijn ontworpen met de gedachte de speler zo snel mogelijk te laten gaan.

Nike Hypervenom: DEADLY AGILITY

Nike Hypervenom

Nike Hypervenom voetbalschoenen zijn ontwikkeld voor heel beweeglijke en dribbelvaardige spelers die vaak op korte ruimte een oplossing tussen de verdedigers moet vinden.

Nike Tiempo: ALL ABOUT TOUCH

Nike Tiempo

Bij Nike Tiempo voetbalschoenen draait alles om comfort en het balgevoel dat hiermee gepaard gaat.

Voetbalschoenen van Ronaldo en Messi

Messi en Ronaldo

©Messinews.net

Treed in de voet(bal)sporen van Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Met voetbalschoenen van deze wereldtoppers speel je je gegarandeerd naar de top!

Ronaldo – een van de beste voetballers ter wereld – heeft een heleboel goals gescoord met de Nike Mercurial CR7. Wist je dat? De afkorting CR7 staat voor Cristiano Ronaldo met rugnummer 7 (waarmee hij al scoort sinds zijn 12e!).

Nike Mercurial CR7 Nike Mercurial CR7

Grote fan van Messi? Speel met dezelfde lenigheid en snelheid als jouw grote held! In samenwerking met adidas ontwierp Lionel Messi deze adidas Messi 16.4 voetbalschoenen (indoor en outdoor).

 

adidas MESSI adidas MESSI

Begin alvast thuis te oefenen met een coole voetbal van grote sportmerken als adidas of Puma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 15 =