Hoe onderhoud je witte sneakers?

Hoe onderhoud je witte sneakers?

Witte sneakers zijn hot deze zomer! Als je witte sneakers hebt gekocht, wil je ze natuurlijk ook stralend wit houden. Hoe zorg je ervoor dat je sneakers wit blijven?

Voorkomen is beter dan genezen

Heb je een paar witte sneakers gekocht? Voorkom dat vocht of vlekken je witte sneakers besmeuren en bescherm ze met een spray of in de Imbox. Met een impregneerspray zoals de Bama Power Protector maak je jouw schoenen water- en vuilafstotend. Op de verpakking van elke spray staat voor welke materialen je hem mag gebruiken. De Bama Power Protector is geschikt voor alle materialen behalve lakleer, metallic en stretch.

Bama schoenverzorging

Vlekken op je witte sneakers? Behandel ze meteen

Heb je toch een vlek op je sneakers? Voorkom dat de vlek verder intrekt door ze meteen te verwijderen. Dan is er niets aan de hand!

Om vlekken te verwijderen, is het belangrijk om te weten uit welk materiaal ze zijn gemaakt. Het gebruikte materiaal staat aangeduid met pictogrammen op de binnenzijde (vaak op de tong) van je schoenen.

Pictogrammen materiaal schoenen

Canvas, mesh of synthetisch

Met een vlekkenschuim of schoenenshampoo zoals de Bama Shampoo verwijder je de hardnekkigste vlekken en fris je de kleur van de schoenen op. Maak de oppervlakte nat met een vochtig doekje. Breng de reiniger aan met het bijgevoegde sponsje in een draaiende beweging. Verwijder de reiniger met een schone, vochtige doek. Laat 30 minuten drogen voor een optimaal resultaat. Spuit de schoenen in met een beschermende impregneerspray.

witte sneakers adidas

Beeld: instagram.com/estherfash

adidas witte sneakers

Witte damessneakers adidas – witte herensneakers adidas met groen detail

2657244502_012757257802_01

Witte damessneakers adidaswitte herensneakers adidas met blauw detail

Gladleer

Voor gladleer kan je de Bama Shampoo of een sopje gebruiken. Het is belangrijk om lederen schoenen niet te nat te maken en ze goed te laten drogen na de behandeling (aan de lucht, niet bij een verwarmingselement!). Wanneer ze droog zijn, voed je ze opnieuw met een verzorgende crème voor leder. Is de plaats van de vlek lichtjes ontkleurd? Met een schoencrème voor wit leder fris je de kleur zo terug op.

Witte sneakers adidas

Witte sneakers adidas

Hoe verzorg je witte sneakers?

Om je schoenen te verzorgen, is het eveneens belangrijk om te weten uit welk materiaal ze bestaan.

Voor sneakers uit gladleer gebruik je leervet om ze te voeden, waterdicht te maken en te beschermen. Verwijder stof en vuil van de oppervlakte met een vochtig doekje en eventueel wat verzorgende crème. Breng het product aan. Wrijf intensief met een doek en laat de schoenen voldoende drogen.

Witte sneakers Kickers

Witte sneakers Kickers

Voor sneakers uit canvas, mesh of synthetisch materiaal gebruik je een kleurhersteller. Dit komt vooral van pas bij witte sneakers. Verwijder stof en vuil van de oppervlakte. Schud de flacon voor gebruik. Breng gelijkmatig aan in een draaiende beweging. Laat 10 minuten drogen. Indien nodig, wrijf je het uit met een zachte doek.

Witte Converse All Stars

Witte Converse All Stars

Witte Converse All Star sneakers

Beeld: instagram.com/estherfash

Je kan terecht in elke Brantano-winkel voor onderhoudsproducten en bijkomend professioneel advies. Ook online vind je (een beperkter gamma) onderhoudsproducten voor je schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =